Skärvångens Bymejeri
Här kan du finna ostar som inte går att finna i en vanlig butik. Förutom ett 30 tal ostsorter frå...
Jämtland
Varje vår tappas björkarna i Jämtland på sin sav. Av denna görs drycker smaksatta med skogens bär samt sirap. För att framstælla 1 liter sirap går det åt 100 liter sav. Under tre dygn får saven reduceras försiktigt i vedeldade grytor. I början av säsongen är sirapen söt för att sakta övergå till komplex smak i slutet av säsongen, mineraler och syror ger mer smak och skapar en intressant sirap .
Arbetet följer säsongen och Svampar, lavar, örter och skogens bär samlas in när de är som bäst.
Naturens mästerverk bedriver verksamhet både i Jämtland och Slovenien och bl a startas en ny ankfarm upp i Lavrovec, Slovenien. Björkarna i Slovenien tappas en månad tidigare än i Jämtland, av saven och sirapen som tillverkas där görs både öl och en likör. Naturens mästerverk är aktiv i Jämtland under april och maj månad, resten av året bedrivs verksamheten i Slovenien.
Gårdsnära är Sveriges största söktjänst för att hitta närproducerad mat och dryck. Läs mer.