Dalängarna - stenugns...
Dalängarnas ekologiska stenugnsbageri och gårdsbutik ligger 3 km söder om Kivik på Österlen. Vi ä...
Skåne
På Bröd och Vänner bakar vi mest med naturliga och ekologiska råvaror. Inga tillsatser med konstiga nummer som du inte känner igen.
Surdeg, kärlek och smör räcker långt.
Nedan finns de bröd som vi vanligtvis har. Ibland finns också lite annat. Fråga och kolla.
Ring eller mejla gärna och beställ.
Det är ganska långa produktionstider på våra bröd, så för att vara säker på att du får just ditt favoritbröd, beställ gärna två dagar i förväg.
Vill du ha mackor/frallor eller något sött till ditt jobb så fixar vi det också. Prata med bagaren!
Vallmofralla – Frukostfrallan med det lilla extra.
Vetemjöl, Mjölk, Smör, Socker, Salt
Rågfralla – Nyttig frukostfralla, oftast med pumpafrön.
Rågsurdeg, Vetemjöl, Rågmjöl, Vatten, Sirap, Salt
Levain – Klassikern i olika format.
Finns både som formbröd eller direkt från bakstenen. Ibland även som frukostbulle.
Vetesurdeg, Vetemjöl, Vatten, Rågmjöl, Salt
Baguetter – Långa och slanka.
Vetemjöl, Vatten, Salt
Roffe – Uppfanns på Rolfs kök i Stockholm.
Vetemjöl, Rågmjöl, Kli/Flingor, Frön, Salt, Sirap, Filmjölk
Musse – Försvinnande förförisk.
Vetesurdeg, Vetemjöl, Muscovadosocker, Honung, Vatten
Malte – Bra bett i mackan.
Vatten/Öl, Rågsurdeg, Vetemjöl, Rågmjöl, Kornmalt, Sirap
Rundfranska – Rejält franskbröd.
Vatten, Vetemjöl, Salt
Sötebröd- efter humör, men oftast kanelbullar i alla fall.
Gårdsnära är Sveriges största söktjänst för att hitta närproducerad mat och dryck. Läs mer.